Severina

Severina Kojić - dobitnica nagrade za najtiražnijeg izvođača desetljeća u Hrvatskoj, Večernjakove ruže za ženskog izvođača godine, Grand Prixa na festivalu Melodije hrvatskog Jadrana te nekadašnja hrvatska predstavnica na Eurosongu, ove će godine na 5. Adria Summer Festivalu braniti ženske boje glasa.

Kraljica hrvatske estrade svoju profesionalnu karijeru započela je kao prateći vokal na Splitskom festivalu, a priliku za snimanje svog prvog long playa dobiva zahvaljujući pobjedi na „Demo X“ emisiji Radija Zagreb. Uslijedili su albumi Severina, Dalmatinka i Trava zelena, a po istoimenim pjesmama mnogi je i danas pamte. Svaki je Severinin idući album uspio nadmašiti uspjeh prethodnika, sve do albuma Pogled ispod obrva koji brzo postaje do tada najprodavaniji album u njenoj karijeri.

U novije je vrijeme Severina ostvarila i vrlo uspješne suradnje od kojih su zapaženije ona s grupom Ministarke na singlu „Uno momento“, Sašom Matićem u „More tuge“ te Petrom Grašom na nedavno objavljenoj skladbi „Unaprijed gotovo“. Severinina svestranost, koketiranje s različitim glazbenim stilovima i prepoznatljiv glas dobitna su kombinacija za stvaranje hitova, a zašto je tome tako uvjerite se na drugoj večeri ovogodišnjeg ASFa!